Fluxys Belgium verhoogt dividend 2017 naar €1,23 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 28 maart 2018

Fluxys Belgium verhoogt dividend 2017 naar €1,23fluxys belgium dividend 2017
Fluxys Belgium NV zal in 2018 een hoger dividend van 1,23 euro per aandeel uitkeren. De onafhankelijk beheerder van de aardgasvervoersinfrastructuur in België maakte vandaag zijn resultaten over 2017 bekend.

Het voorgestelde dividend van €1,23 per aandeel ligt drie cent hoger dan de afgelopen jaren, toen Fluxys telkens 1,20 euro per aandeel betaalde aan zijn aandeelhouders.

Fluxys Belgium zal aan de algemene vergadering van 8 mei 2018 een brutodividend van € 1,23 per aandeel voorstellen door € 9,9 miljoen van de onbeschikbare reserves vrij te maken.
Bij een beurskoers van €26,10 biedt het aandeel Fluxys momenteel een geschat dividendrendement van 4,6%. Op de beurs in Brussel komt Fluxys Belgium in 2018 vooralsnog niet van zijn plek met een kleine koerswinst van 0,3%. Dat geeft een marktkapitalisatie van 306 miljoen euro.

LEES OOK: UCB verhoogt dividend in 2018 naar €1,18 per aandeel

Volgens onze informatie is er op dit moment slechts één analisten die het aandeel Fluxys volgt met een advies 'hold' en een koersdoel van 26 euro, waarmee dus geen verder opwaarts potentieel wordt verwacht gezien het huidige koersniveau.

EX-COUPON DATUM AANDEEL FLUXYS 2018
De ex-coupon datum voor 2018 moet nog worden aangekondigd, maar zal normaal gesproken halverwege mei vallen, net als de voorgaande jaren. Zo was de ex-dividend datum vorig jaar nog 16 mei met een betaalbaarstelling twee dagen later op 18 mei. Wie het dividend wil ontvangen zal de aandelen dus in de eerste weken van mei moeten aanschaffen. Op deze site treft u de actuele ex-coupon agenda voor België waar wij ook Fluxys aan toe zullen voegen zodra de datum bekend is gemaakt. Voor de ex-coupon agenda voor Nederland verwijzen wij u naar onze collega's.

Fluxys Belgium is de onafhankelijke beheerder van de vervoers- en opslaginfrastructuur voor aardgas in België. De onderneming is verder operator van de LNG-terminal in Zeebrugge. Dankzij onze first mover aanpak hebben we onze infrastructuur weten uit te bouwen tot de draaischijf bij uitstek van de internationale aardgasstromen in Noordwest-Europa.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE