Sioen Industries verhoogt dividend 2017 met bijna 6% | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zaterdag 3 maart 2018

Sioen Industries verhoogt dividend 2017 met bijna 6%Aandeel Sioen Belgie dividend 2017
Sioen Industries NV zal in 2018 een dividend van €0,56 bruto per aandeel uitkeren.

Dat is een stijging van 5,6 procent ten opzicht van het voorliggende jaar, toen het textielbedrijf een dividend van 53 eurocent uitkeerde.

Het Belgische Sioen betaalt dit jaar een dividend van bruto 56 cent per aandeel aan zijn aandeelhouders, zo werd de afgelopen week voorgesteld door het bestuur. Netto komt dit neer op een uitkering van €0,392 per aandeel. Vorig jaar betaalde Sioen tien procent meer dividend.

Bij een beurskoers van €29,95 biedt het aandeel Sioen Industries momenteel een dividendrendement van 1,8%. Een ex-coupon datum moet nog worden aangekondigd, maar alvast is wel bekend dat de dividenduitkering zal geschieden op 1 juni 2018.

Op de beurs in Brussel verliest Sioen dit jaar een kleine 2 procent bij de huidige koers van net geen 30 euro per aandeel. Dat resulteert in een huidige marktkapitalisatie van 592 miljoen euro.

LEES OOKBeter Bed (Nederland) keert €0,34 interim dividend over 2018

Het aandeel Sioen wordt gevolgd door twee analisten met één advies 'kopen' en één advies 'houden'. Het gemiddelde koersdoel van de professionals ligt 6,8% boven de huidige koers met 32 euro.

Sioen Industries is een gediversifieerde beursgenoteerde groep, met een uitgebreid portfolio activiteiten en producten: spinnen, weven en coaten van technisch textiel, confectie van kledij en productie van fijnchemicaliën. Sioen is wereldmarktleider in gecoat technisch textiel en hoogwaardige beschermkleding. 

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE