Lotus Bakeries verhoogt dividend 2017 met 20 procent | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 9 februari 2018

Lotus Bakeries verhoogt dividend 2017 met 20 procentAandeel Lotus Bakeries Belgie dividend
Het Belgische Lotus Bakeries heeft vandaag een dividend van 19,50 euro bruto per aandeel voorgesteld over het boekjaar 2017.

Dat is een verhoging van ruim 20 procent ten opzichte van vorig jaar, toen het bedrijf achter de bekende koekjes een dividend van bruto €16,20 per aandeel uitbetaalde.

In het persbericht bij de de jaarresultaten over 2017 stelt CEO Jan Boone Lotus Bakeries het dividend te brengen op 25% van de nettowinst, waarmee een duidelijk signaal naar de aandeelhouders wordt gegeven en wat tevens een teken van vertrouwen is in de langetermijntoekomst van het bedrijf. Lotus had steeds de intentie om ongeveer één derde van de nettowinst uit te keren naar de aandeelhouders maar koos er de afgelopen jaren voor het dividend meer geleidelijk mee te laten groeien in verband met de resultaten die juist zo snel zijn gegroeid de afgelopen jaren.

Aandeel Lotus Bakeries dividend
Lotus Bakeries verhoogde het dividend fors sinds 2013 (KLIK voor grotere versie)

EX-DIVIDEND EN BETAALBAARSTELLING 
Het voorgestelde bruto dividend van €19,50 per aandeel zal op 15 mei 2018 worden voorgelegd aan de Gewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Een ex-coupon datum is nog niet bekend. Lotus zal het dividend over 2017 betaalbaar stellen op 25 mei 2018.

Het geschatte bruto dividendrendement is 0,9% bij een beurskoers van €2130. Het aandeel Lotus Bakeries stijgt in 2018 ongeveer 1 procent en heeft momenteel een beurswaarde van 1,8 miljard euro.

Lotus Bakeries is wereldwijd actief in het segment van traditionele en natuurlijke tussendoortjes met de merken Lotus, Lotus Biscoff, Lotus Dinosaurus, Lotus Suzy, Peijnenburg, Snelle Jelle, Annas, Näkd, TREK, BEAR en Urban Fruit.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE