Hoogste dividendrendementen aandelen België | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 31 januari 2018

Hoogste dividendrendementen aandelen BelgiëHoogste dividendrendementen beurs België
Van de Velde biedt een  geschat dividend van 8,1%
Lingerieproducent Van de Velde NV biedt nog steeds één van de hoogste dividendrendementen op de beurs in België met ruim 8 procent bruto.

Bekijk het overzicht van Belgische aandelen die een hoog dividend uitkeren per 31 januari 2018.

Op 18 oktober bekeken wij ook al eens de aandelen met de hoogste dividenden in België. Toen stond Van de Velde reeds bovenaan met een toenmalig dividendrendement van 7,5%.

Inmiddels zijn we ruim drie maanden verder en is het tijd voor een nieuwe blik op de aandelen die hun aandeelhouders royaal belonen in de vorm van een dividend. Wat opvalt is dat we nog altijd veel van dezelfde namen zien, met vooral veel vastgoedbedrijven, maar ook Bpost en Proximus die opnieuw bij de hoogste rendementen staan.

Bekijk hieronder het overzicht van Belgische aandelen met een hoog dividend per 31 januari 2018. Let er wel goed op dat het dividend vaak is gebaseerd op de uitkering in het voorliggende jaar. Het dividend voor dit jaar moet in veel gevallen nog bekend gemaakt worden en kan lager uitvallen dan de hieronder getoonde percentages.

DE HOOGSTE DIVIDENDRENDEMENTEN VAN BELGIË
  1. Van de Velde | Dividendrendement 8,1% (uitkering halfjaarlijks)
  2. Befimmo | Dividendrendement 6,4% (uitkering halfjaarlijks)
  3. Ascencio | Dividendrendement 6,2% (uitkering halfjaarlijks)
  4. Intervest Offices & W. | Dividendrendement 6,1% (uitkering jaarlijks)
  5. Wereldhave Belgium | Dividendrendement 5,6% (uitkering jaarlijks)
  6. Proximus | Dividendrendement 5,5% (uitkering halfjaarlijks)
  7. Leasinvest Real Estate | 5,1% (uitkering jaarlijks)
  8. Cofinimmo | Dividendrendement 5,1% (uitkering jaarlijks)
  9. Bpost | Dividendrendement 4,9% (uitkering halfjaarlijks)
  10. Ageas | Dividendrendement 4,9% (uitkering jaarlijks)
Na Van de Velde biedt vastgoedonderneming Befimmo het hoogste dividendrendement met nu 6,4%. Befimmo, dat zich richt op kantoorgebouwen in hoofdzakelijk Brussel, liet vorig jaar al weten welk dividend het in 2018 gaat uitkeren.

Het aandeel Bpost zien we vrijwel altijd in het lijstje met hoge dividend in België. In december ging het postbedrijf al ex-coupon voor een interim dividend van 1,06 euro per aandeel bruto. Het slotdividend zal later dit jaar nog aangekondigd worden en zal met een ex datum van 15 mei worden betaald.

In onze ex-coupon agenda treft u alle aandelen die dit jaar hun dividend zullen gaan uitkeren. Let er op dat dit overzicht niet volledig is en de komende maanden verder zal worden bijgewerkt. Kijk dan ook regelmatig voor de meest recente ex-dividend datums.Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE