Ex-coupon overzicht aandelen België januari 2018 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 9 januari 2018

Ex-coupon overzicht aandelen België januari 2018Ascencio zal op 2 februari ex-coupon noteren
Welke Belgische aandelen gaan de komende weken en maanden ex-coupon?

Als eerste zal chemiereus Solvay ex-dividend noteren in januari, later gevolgd door onder meer vastgoedonderneming Ascencio.
Het dividendseizoen voor België zal pas echt losbarsten na de publicatie van de jaarcijfers van de beursgenoteerde ondernemingen die een dividend uitkeren aan hun aandeelhouders.

Toch zijn er de komende weken en maanden al enkele ex-coupon datums bekend, vaak van aandelen die een halfjaarlijks dividend uitkeren. In Europa is een jaarlijkse dividenduitkering nog steeds de standaard, ofwel, aandeelhouders krijgen in het tweede kwartaal het bedrag voor een heel jaar uitgekeerd.

Uitzonderingen zijn er genoeg, ook in België, waar bijvoorbeeld Solvay een halfjaarlijks dividend uitkeert. Eind vorig jaar liet het chemiebedrijf weten een interim dividend voor 2018 te uitkeren van €1,38 bruto per aandeel. De ex-dividend datum voor dit dividend is vastgesteld op 16 januari 2018, waarmee Solvay het eerstvolgende aandeel wordt dat dit jaar ex-coupon noteert in België.

Als we de ex-coupon kalender bekijken zien we dat na Solvay ook Ascencio binnen enkele weken ex-coupon zal noteren. Vastgoedbedrijf Ascencio verhoogde het dividend eind november nog naar €3,30. Dit bedrag zal op 1 maart 2018 worden uitgekeerd met een ex-dividend datum van 2 februari.

Aandelen Belgie ex-dividend januari 2018
Solvay en Ascencio gaan als eerste ex-coupon in 2018
Na Solvay en Ascencio zal het voorlopig tot eind april duren alvorens er weer een ex-coupon datum volgt voor een Belgisch aandeel, met op 25 april (het weliswaar Nederlandse) ING dat ex-coupon noteert, zonder dat hiervoor een bedrag bekend is.

Ook voor Befimmo, Intervest, Bpost, QRF en Xior Student Housing is de ex-dividend datum voor 2018 al bekend, waarbij er niet in alle gevallen al een bedrag bekend gemaakt is door de desbetreffende ondernemingen.

Aandeelhouders Bpost kunnen rekenen op een vergelijkbaar dividend als in 2017, terwijl aandeelhouders Xior Student Housing in 2018 een dividend van €1,20 bruto zullen ontvangen.

De komende maanden verwachten wij veel nieuwe ex-coupon datums toe te kunnen voegen aan ons overzicht. Hou deze dan ook goed in de gaten voor de laatste stand van zaken wat betreft Belgisch dividend. Indien u meer wilt weten over de Nederlandse ex-coupon agenda kunt u hier terecht.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE