EVS Broadcast verlaagt interim dividend 2018 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 16 november 2017

EVS Broadcast verlaagt interim dividend 2018Het aan de beurs in België genoteerde technologie aandeel EVS Broadcast Equipment SA heeft aangekondigd een lager interim dividend over 2017/2018 uit te keren.

Het bruto interim dividend van 50 eurocent is bijna 17 procent minder dan een jaar geleden.

EVS Broadcast Equipment publiceerde een omzetdaling over het derde kwartaal van 2017 en kondigde tevens het interim dividend voor 2017/2018 aan.

Het Belgische techbedrijf wil €0,50 bruto per aandeel uitkeren als interim dividend, wat een verlaging van 16,7% is ten opzichte van vorig jaar toen EVS nog een interim dividend van €0,60 bruto per aandeel uitkeerde. Eerder dit jaar werd een slotdividend van €0,70 per aandeel betaald.

INTERIM DIVIDEND EVS BROADCAST 2018
  • Interim dividend per aandeel: €0,50
  • Ex-coupon datum: 28 november 2017
  • Betaalbaarstelling dividend: 30 november 2017
  • Geschat dividendrendement EVS: 3,9% (bruto obv jaarlijkse uitkering)
  • Dividendfrequentie: 2 uitkeringen per jaar
Het geschatte dividendrendement voor het aandeel EVS Broadcast is 3,9% bij een beurskoers van €30,33 per aandeel. EVS verliest in 2017 bijna negen procent op de beurs in Brussel, wat zich vertaalt in een huidige marktkapitalisatie van 419 miljoen euro.

Twee analisten volgen het aandeel EVS met de adviezen 'kopen' en 'houden'. Het gemiddelde koersdoel van de twee aanbevelingen ligt met 36,50 euro ruim 20 procent boven de huidige stand.

EVS levert betrouwbare en innovatieve technologie voor de productie van live, verrijkte tv-programma's, waardoor klanten efficiënter kunnen werken en hun inkomsten kunnen verhogen. De toonaangevende broadcast- en mediaproductiesystemen worden gebruikt door omroeporganisaties, productiebedrijven, post-productiebedrijven, filmstudio's, contenteigenaren en archiefbibliotheken in de hele wereld. EVS bedient vier kernmarkten - Sports, Entertainment, News en Media. EVS is opgericht in 1994. Het innovatieve Live Slow Motion-systeem was een revolutie voor live uitzendingen. De betrouwbare en geïntegreerde bandloze oplossingen, gebaseerd op de toonaangevende XT-server, worden nu overal gebruikt om wereldwijd live producties te leveren. Tegenwoordig blijft EVS praktische innovaties ontwikkelen, zoals het C-Cast second-screen delivery platform, om klanten te helpen om de waarde van hun mediacontent te maximaliseren. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in België. EVS heeft kantoren in Europa, het Midden-Oosten, de Aziatisch-Pacifieke regio en Noord- en Zuid-Amerika. Ongeveer 500 EVS-professionals vanuit 20 kantoren verkopen de producten in meer dan 100 landen en zorgen wereldwijd voor customersupport.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE