Aandelen België met een hoog dividendrendement | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 18 oktober 2017

Aandelen België met een hoog dividendrendementDe Belgische beurs telt momenteel acht aandelen met een dividendrendement van 5 procent of hoger.

Vooral vastgoedaandelen in België bieden een hoog dividendrendement. We maken een overzicht van de meest royale dividendbetalers.

Van de aandelen in België die wij volgen hebben er momenteel acht een dividendrendement van minimaal vijf procent. In de helft van de gevallen betreft het hier vastgoedaandelen, met bijvoorbeeld een dividendrendement van 6,5% voor Befimmo.

Ook het Belgische vastgoedaandeel Intervest Offices & Warehouses is goed voor een hoog dividendrendement van 6,2%. De andere twee vastgoedaandelen met een dividendrendement van ten minste vijf procent zijn Wereldhave Belgium en Cofinimmo.

De ranglijst qua hoogste dividendrendementen in België wordt momenteel echter aangevoerd door lingerieproducent Van de Velde met liefst 7,5%. Het aandeel kent een moeilijk jaar 2017 met een koersverlies van ruim 29,5% op €46,63.

Door het hoge dividend, dat door Van de Velde twee keer per jaar wordt uitgekeerd, is het totaalrendement dit jaar 26% negatief. Op 2 mei 2017 ging Van de Velde voor het laatst ex-dividend voor een totaal dividendbedrag van €2,15 bruto (slotdividend).

Ook postbezorger Bpost (5,5%), telecombedrijf Proximus (5,2%) en verzekeraar Ageas (5,2%) zijn op basis van het dit jaar uitgekeerde dividend goed voor een rendement van minimaal 5%.

Bekijk hieronder het overzicht van Belgische aandelen met een hoog dividend.

DE HOOGSTE DIVIDENDRENDEMENTEN VAN BELGIË
  1. Van de Velde | Dividendrendement 7,5% (uitkering halfjaarlijks)
  2. Befimmo | Dividendrendement 6,5% (uitkering halfjaarlijks)
  3. Intervest Offices & W. | Dividendrendement 5,2% (uitkering jaarlijks)
  4. Bpost | Dividendrendement 5,5% (uitkering halfjaarlijks)
  5. Wereldhave Belgium | Dividendrendement 5,4% (uitkering jaarlijks)
  6. Proximus | Dividendrendement 5,2% (uitkering halfjaarlijks)
  7. Ageas | Dividendrendement 5,2% (uitkering jaarlijks)
  8. Cofinimmo | Dividendrendement 5,1% (uitkering jaarlijks)
Van deze acht aandelen is Ageas de grootste stijger in 2017 met een koerswinst van 8%. Inclusief dividend is dat 13,8%. Twee aandelen leveren dit jaar in. Naast Van de Velde (-29%) is ook Wereldhave Belgium een daler met een koersverlies van 12,3%.

Alleen Bpost zal in 2017 nog een dividend uitkeren. Op 12 december gaat Bpost ex-dividend, echter is het bedrag nog niet bekend.

De bovenstaande gegevens zijn gebaseerd op de slotkoersen van woensdag 18 oktober 2017. Let er wel op dat een hoog dividendrendement nooit gegarandeerd is. Het dividend kan verlaagd worden en bovendien kan de beurskoers verder wegzakken, zeker indien er veel schulden zijn bij de desbetreffende onderneming. In de regel geldt ook dat een hoog dividendrendement samen gaat met geen of nauwelijks koerswinst voor het desbetreffende aandeel.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE