Bpost verhoogt interim dividend naar €1,05 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zaterdag 5 december 2015

Bpost verhoogt interim dividend naar €1,05Bpost SA zal een interim dividend van €1,05 per aandeel bruto uitkeren, bijna 1% meer dan vorig jaar.

Vorig jaar bedroeg het dividend €1,04 per aandeel. Het geschatte dividendrendement voor Bpost komt uit op 5,4%.

Op 8 december gaat Bpost ex-dividend.

Het dividendbeleid van bpost bestaat erin om minimum 85% van de nettowinst na belastingen van bpost N.V. uit te keren gesplitst over twee betalingen, een interimdividend in december gebaseerd op het nettoresultaat over de eerste 10 maanden van het jaar en een einddividend, na de algemene vergadering van aandeelhouders, gebaseerd op het nettoresultaat over de laatste twee maanden van het jaar.

Op 5 november 2015 bevestigde de raad van bestuur zijn intentie om de uitkering van het dividend op zijn minst op het niveau van vorig jaar te houden. Daarom keurde de raad van bestuur vandaag de uitkering goed van een interimdividend ten belope van 85% van de som van (i) de nettowinst na belastingen van bpost N.V. voor de periode van 10 maanden die eindigde op 31 oktober 2015 plus (ii) een bedrag van 36,1 miljoen EUR als compensatie van de voorziening na belastingen voor het sociale plan m.b.t. Alpha. Op basis van de nettowinst na belastingen van bpost N.V. en van het resultaat van de hierboven uiteengezette berekening keurde de raad van bestuur vandaag de uitkering goed van een interimdividend van 210,0 miljoen EUR of 1,05 EUR bruto per aandeel.

Bron: Bpost

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE