David Einhorn: Solvay aandelen tegen dubbele huidige prijs "niet duur" | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 3 april 2024

David Einhorn: Solvay aandelen tegen dubbele huidige prijs "niet duur"Einhorn zegt dat koers Solvay laag staat

Volgens de bekende belegger David Einhorn, President van Greenlight Capital, zijn de aandelen Solvay SA tegen dubbele van de huidige prijs "niet duur". Einhorn deed deze uitspraak vanavond (3 april 2024) op een conferentie voor investeerders in New York waar hij Solvay als 'top investment idea' aankondigde.

Op 3 april 2024 maakte David Einhorn, de President van Greenlight Capital, een opmerkelijke uitspraak over de aandelen van Solvay SA. Tijdens een conferentie verklaarde Einhorn dat de aandelen van Solvay SA tegen dubbele hun huidige prijs "niet duur zouden zijn".

Solvay SA, een Belgisch chemiebedrijf dat wereldwijd opereert, heeft recentelijk de aandacht getrokken van investeerders, en de opmerkingen van Einhorn hebben verdere discussies aangewakkerd over de waarde van het bedrijf op de markt. De uitspraak van Einhorn benadrukt mogelijk het potentieel dat hij ziet in het bedrijf en suggereert dat er ruimte is voor groei in de toekomst.

Hoewel de exacte redenen achter Einhorn's opmerkingen niet volledig duidelijk zijn, kunnen ze worden beschouwd als een aanwijzing voor het vertrouwen van sommige investeerders in de langetermijnvooruitzichten van Solvay SA. Het is echter belangrijk op te merken dat individuele meningen van investeerders kunnen variëren en dat investeringsbeslissingen altijd gebaseerd moeten zijn op grondig onderzoek en analyse.

dividend aandeel Solvay
Solvay verlaagde het dividend over 2023 fors

De uitspraak van David Einhorn zal ongetwijfeld aandacht trekken binnen de financiële gemeenschap en kan invloed hebben op de handel in Solvay SA-aandelen in de komende periode. Beleggers zullen waarschijnlijk nauwlettend volgen hoe het bedrijf zich ontwikkelt en of het in staat is om de verwachtingen van investeerders waar te maken in lijn met de visie die Einhorn heeft geschetst.

Het aandeel Solvay sloot vandaag alvast 4,3% hoger op een koers van €26,69 in Brussel. Mogelijk zullen de uitspraken van Einhorn het aandeel morgen nog hoger zetten, alhoewel we dat niet met zekerheid kunnen zeggen uiteraard.

Solvay noteert op 3 juni 2024 ex-coupon voor een slotdividend van €0,81 bruto per aandeel, fors lager dan een jaar eerder toen nog €2,51 werd uitgekeerd. Op dat moment moest Sysenqo, dat inmiddels zelf ook dividend betaalt, echter nog worden afgesplitst. Het dividendrendement van Solvay is niet bekend, maar het slotdividend geeft 3% rendement. Aangezien het interim dividend altijd lager is, zal het uiteindelijke dividendrendement naar verwachting zo tussen 4 en 5% liggen voor Solvay. 

Overigens zijn niet alle analisten het eens met Einhorn: momenteel krijgt Solvay van de 18 analisten die het Belgische bedrijf volgen in totaal 8 koop aanbevelingen en zijn er ook 8 'hold' adviezen en ook in totaal 4 'verkoop' adviezen.

Solvay (ISIN: BE0003470755) is producent van geavanceerde materialen en specialiteitschemicaliën en opereert via vier segmenten: Advanced Materials, Advanced Formulations, Performance Chemicals en Corporate & Business Services. Solvay betaalt al decennia op rij een dividend dat stapsgewijs steeds verder wordt verhoogd.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE