Intervest O&W kondigt flinke dividendverlaging aan in 2024 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zondag 11 februari 2024

Intervest O&W kondigt flinke dividendverlaging aan in 2024Intervest logo 2023
Intervest verlaagt het dividend met 33,3% in 2024

Intervest Offices & Warehouses
betaalt een dividend van €1,02 bruto per aandeel over boekjaar 2023. Het dividendrendement van de Belgische GVV blijft evenwel hoog met 4,9% bruto. De ex-coupon datum is 3 mei 2024.

Na vier vette jaren op rij met een dividend van telkens €1,53 bruto per aandeel ontvangen investeerders in Intervest in 2024 een flink lagere uitkering van bruto €1,02 per aandeel. Na aftrek van de dividendbelasting in België resteert slechts een netto uitkering van €0,714 per aandeel tegen €1,071 vorig jaar. Dat is toch aanzienlijk minder maar desalniettemin blijft het dividendrendement zeer hoog met 4,9% bruto voor een aandeel Intervest bij een beurskoers van €20,85.

dividendhistorie aandeel Intervest
Het dividend van Intervest ging per saldo omlaag

Om het dividend van Intervest te incasseren moeten beleggers in ieder geval positie hebben voor de ex-coupon datum van 3 mei 2024. Het netto dividend van 71,4 eurocent zal pas op 1 juni worden uitgekeerd waarbij investeerders de keuze hebben tussen cash en dividend in nieuwe aandelen Intervest Offices & Warehouses. Door dit keuzedividend duurt het ook langer voor beleggers die voor cash kiezen. Intervest kiest al jaren voor een keuzedividend, wat als gevolg heeft dat er telkens nieuwe aandelen bijkomen, ofwel het tegenover gestelde van een inkoop van aandelen. Wat je ook vaak ziet bij bedrijven met een keuze dividend is dat het dividend per saldo niet of nauwelijks groeit. Dat laatste is ook zeker het geval bij Intervest (zie de tabel hierboven). Wij zeggen cash is king, ofwel liever cash dan een stock dividend wat alleen maar verwatering oplevert. Met het oog op de beurskoers van Intervest had een cash dividend ook gunstiger geweest aangezien we ondanks de recente opleving per saldo nog steeds rond dezelfde niveaus als vijf jaar geleden staan. In Nederland is Akzo Nobel ook zo'n bedrijf dat al jaren helemaal niets doet qua beurskoers en dividend. 

Intervest Offices & Warehouses, voorheen bekend als Intervest Offices NV, is een openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap (GVV) die hoofdzakelijk investeert in kantoren en logistiek vastgoed in België en Nederland. Intervest Offices & Warehouses werd in 1996 opgericht heeft sinds 1999 een notering aan Euronext Brussels.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE