Koersdoel dividendkampioen Lotus Bakeries naar €9000 bij ING | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 27 september 2023

Koersdoel dividendkampioen Lotus Bakeries naar €9000 bij INGkoersdoel Lotus naar 9000 euro bij ing

De analisten van ING zijn zeer positief over het aandeel Lotus Bakeries, dat een koersdoel van €9000 krijgt. 

Het Belgische dividendaandeel stijgt op 27 september 2023 met 2,6% naar €7530. Het dividendrendement van de koekjesmaker is nu 0,6% bruto.

De analisten van ING verhogen vandaag het koersdoel voor Lotus Bakeries, dat bekend staat om het sterke dividend én de zeer hoge beurskoers die nooit wordt gesplitst, van €7100 naar €9000. In reactie stijgt het aandeel Lotus vandaar ruim 3% tot meer dan €7500. Dat betekent gelijk ook dat het koersdoel van ING, indien gehaald, nog steeds een opwaarts potentieel van 20% biedt.

Volgens informatie die dividendnieuws.be tot haar beschikking heeft zijn er momenteel 6 analisten die het aandeel Lotus Bakeries volgen; het gros daarvan is voorzichtig of zelfs negatief met 3 'hold' adviezen en ook twee 'verkoop' adviezen. Slechts één analist geeft dus een koopaanbeveling en verwacht nog meer opwaarts potentieel. Een blik op de waardering van het aandeel verklaart wel de voorzichtigheid van veel analisten met een volgens de taxaties van analisten geschatte k/w (koers-winstverhouding) van liefst 49 voor het lopende boekjaar 2023.

Voor de redactie van dividendnieuws.be is Lotus Bakeries vooral een uitblinker op dividendgebied met een uitkering die jaarlijks flink omhoog gaat. Omdat de beurskoers van het aandeel ook elk jaar hard stijgt  (dit jaar +20% en in 2022 +13% en in 2021 +52%) blijft het dividendrendement zeer laag met nu 0,6%. Daar kun je ook met dubbelcijferige verhogingen elk jaar niet tegen op.

In 2023 verhoogde Lotus Bakeries, bekend van veel bekende wafels, koekjes en repen die zowel in Europa als in Noord-Amerika worden verkocht, het dividend nog met 12,5% naar een nieuw record van €45 per aandeel. De dividendstatistieken over de laatste jaren zijn daarbij indrukwekkend met een gemiddelde dividendgroei van 16,5% over de laatste 10 jaar en een totale dividendverhoging van ruim 130% over de afgelopen vijf jaar, waarin de uitkering steeg van €19,50 naar €45. Jaarlijks betaalt Lotus nu naar schatting zo'n 36 miljoen euro dividend aan aandeelhouders. Daarvan gaat 50% naar de grootaandeelhouder Stichting Administratiekantoor van Aandelen Lotus Bakeries, een privé bedrijf dat gevestigd is in Amsterdam in Nederland waar de oprichtende familie Boone-Stevens achter zit.

Lotus Bakeries (ISIN: BE0003604155) is wereldwijd actief in het segment van traditionele en natuurlijke tussendoortjes met de merken Lotus, Lotus Biscoff, Lotus Dinosaurus, Lotus Suzy, Peijnenburg, Snelle Jelle, Annas, Näkd, TREK, BEAR en Urban Fruit. De Caramel Biscuits-lijn omvat gekarameliseerde koekjes, gekarameliseerde koekjespasta en gekarameliseerd koekjesijs dat wordt verkocht onder het merk Lotus. De lijn Wafels en Galettes bestaat uit Luikse, zachte, gevulde, galettes en vanillewafels die ook onder het merk Lotus worden verkocht. De lijn van Cake Specialties omvat frangipane, madeleine, carre confiture en Zebra in België, Glaces en Enkhuizer koekjes in Nederland en Bretonse boter. De Gingerbread-lijn omvat de verkoop van ontbijtkoekproducten onder de merken Peijnenburg en Snelle Jelle. De Pepparkakor Biscuits-lijn omvat een reeks traditionele Zweedse koekjes die onder het merk Annas Pepparkakor worden verkocht in Zweden, Finland, de Verenigde Staten, Canada en andere landen. De lijn Dinosaurs Biscuits omvat de verkoop van kinderkoekjes via het merk Dinosaurs. De aandelen van Lotus Bakeries, dat in 1932 werd opgericht in het dorp Lembeke, zijn voor de meerderheid in handen van de families Boone en Stevens.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE