Care Property Invest ambieert €1,00 bruto dividend voor boekjaar 2023 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 7 september 2023

Care Property Invest ambieert €1,00 bruto dividend voor boekjaar 2023



care property invest dividend 2023

Care Property Invest
, de Belgische zorgvastgoedonderneming, wil over het nog lopende jaar 2023 een hoger dividend van €1,00 bruto per aandeel uitkeren aan aandeelhouders. Op een beurskoers van €12,56 geeft dat een dividendrendement van 8,0%.

Care Property Invest, gespecialiseerd is in het investeren in en beheren van zorgvastgoed, met als focus het verstrekken van huisvesting aan zorginstellingen en senioren, bracht op 6 september 2023 het halfjaarlijkls financieel verslag uit voor 2023. Daarin werd ook de guidance voor 2023 opnieuw bevestigd, waarbij er als doelstelling een winst per aandeel van €1,00 tot €1,03 wordt gehanteerd met een dividend van €1,00 per aandeel.

Dat betekent dus dat Care Property Invest de volledige winst zou uitbetalen aan aandeelhouders, wat gebruikelijk is bij veel vastgoedfondsen, onder meer ook in de Verenigde Staten waar zogenaamde REITs zelfs verplicht zijn het grootste deel uit te keren als dividend. Hoe dan ook voor Care Property Invest, dat altijd een keuzedividend (cash of nieuwe aandelen) mogelijk maakt voor beleggers, is er naar verwachting een hoogste dividend ooit van €1,00 bruto per aandeel, dat natuurlijk pas volgend jaar in 2024 uitgekeerd zal worden aan de investeerder. Interessant is dat Care Property in eerste instantie ook mikte op ten minste €1,00 bruto dividend in 2023 (over boekjaar 2022); dat werd uiteindelijk een bruto dividend van €0,9359.

In het persbericht van Care Property Invest lezen we dat op basis van bestaande overeenkomsten met een gemiddelde resterende looptijd van 15,27 jaar en de recente kapitaalverhoging, Care Property Invest een stabiel dividend plant voor boekjaar 2023. De solvabiliteit wordt ondersteund door stabiele vastgoedwaarden en vergrijzingstrends in hun markten. Ondanks economische onzekerheid verwachten ze €66 miljoen aan huurinkomsten, een stijging van ongeveer 22% ten opzichte van 2022, en streven ze naar een aangepaste EPRA-winst van €1,00 tot €1,03 en een brutodividend van minstens €1,00 per aandeel voor 2023, wat na belasting resulteert in een nettodividend van €0,85 per aandeel.

Op een beurskoers van €12,56 is het dividendrendement van Care Property Invest ruim 8% bruto. Een ex-coupon datum moet nog bekend gemaakt worden, maar normaliter betaalt het Care Property altijd eind mei of begin juni met een wisselende ex-coupon datum.

Care Property Invest NV (ISIN: BE0974273055) is een Openbare Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (openbare GVV) naar Belgisch recht. Care Property Invest, voorheen bekend als Serviceflats Invest NV, helpt zorgondernemers hun projecten te realiseren door kwalitatief en maatschappelijkverantwoord vastgoed op maat van de eindgebruikers aan te bieden, en dit vanuit een solide organisatie. Voor haaraandeelhouders streeft zij steeds een stabiel langetermijnrendement na. De Vennootschap concentreert haar activiteiten op de Belgische markt. Het werkt via een aantal dochterondernemingen, zoals Ter Bleuk NV, Siger SA en Konli BVBA en VSP Wolvertem bvba.


Gerelateerde berichten



Gratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE