Aandeel GBL is ondergewaardeerd volgens analisten KBC | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 1 augustus 2023

Aandeel GBL is ondergewaardeerd volgens analisten KBClogo GBL

Het aandeel Group Brussel Lambert (GBL) stijgt op 1 augustus 2023 bijna 3% in Brussel na een rapport van de analisten van KBC, die spreken van een onderwaardering voor het Belgische investeringsbedrijf. GBL was jarenlang een uitstekende dividendbetaler en richt zich voorts ook op aankoop van eigen aandelen. In 2023 wil GBL wederom €2,75 bruto dividend per aandeel uitkeren.

Het aandeel GBL is vandaag een grote stijger in Brussel na een rapport van KBC Securities dat spreek van onderwaardering voor het Belgische bedrijf. De investeerder kwam met sterke resultaten over de eerste helft van 2023 met een winst van 450 miljoen euro, tegen een verlies van 329 miljoen euro in het voorliggende jaar. Voorts is zeer interessant dat GBL liet weten een dividend van bruto €2,75 per aandeel te willen betalen over boekjaar 2023, wat betekent dat er voor het derde jaar op rij hetzelfde dividend betaald gaat worden.

De analisten van KBC zijn liefhebber van het aandeel, want vandaag noemen ze GBL ondergewaardeerd, mede op basis van de 'net asset value' die aan het einde van de eerste helft van 2023 op €17,5 miljard stond, wat volgens KBC een enorme discount van 39,5% geeft. Dat is veel te veel, aldus KBC, dat wijst op de diversificatie bij GBL en de verbeterde visibiliteit de laatste jaren. Net als het management meent ook KBC Securities dat het aandeel GBL ondergewaardeerd is. Het aandeel GBL sloot vandaag, op 1 augustus 2023, uiteindelijk 1,1% hoger op het rapport van KBC, waarmee het eerdere verlies in 2023 zo goed als weggewerkt is. 

dividendhistorie aandeel GBL
Het track record van GBL eindigde in 2020/2021.

Met een marktwaarde van €10,9 miljard is GBL één van de grootste beursgenoteerde bedrijven in België. Tot coronajaar 2019/2020 ging het dividend van het Belgische bedrijf elk jaar omhoog zonder verlagingen. Dat eindigde een paar jaar geleden met een fors lager dividend van €2,50 over boekjaar 2020. Sindsdien werd twee jaar €2,75 dividend uitgekeerd door GBL, dat dus ook volgend jaar weer dit dividend van €2,75 wil uitkeren aan aandeelhouders. Het dividendrendement blijft relatief hoog met 3,74% voor het aandeel GBL bij een beurskoers van €74,36.

Groep Brussel Lambert (GBL) is een investeringsholding met een beursnotering van meer dan zestig jaar. GBL investeert in Europese aandelen gericht op waardecreatie op lange termijn en beoogt haar aandeelhouders een aantrekkelijk rendement te bieden door een duurzaam dividend te combineren met toename van de netto-actiefwaarde. GBL investeert in beursgenoteerde bedrijven zoals Imerys, Adidas, Pernod Ricard, LafargeHolcim, Umicore, SGS, GEA,TotalEnergies en Ontex. Het aandeel GBL maakt deel uit van de BEL-20 Index in Brussel.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE