Aandeelhouders Colruyt keuren dividend 2022 goed | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 28 september 2022

Aandeelhouders Colruyt keuren dividend 2022 goedaandeel Colruyt goedkeuring dividend 2022
Het Belgische supermarktbedrijf Colruyt heeft op 28 september 2022 bekend gemaakt dat het dividend van €1,10 bruto is goedgekeurd door de aandeelhouders. De ex-coupon datum is vrijdag 30 september 2022.

Eerder schreef dividendnieuws.be reeds dat Colruyt een flink lager dividend van €1,10 bruto per aandeel wilde uitkeren in 2022. De ex-coupon datum was vastgesteld op 30 september 2022. Het dividend van €1,10 geeft een dividendrendement van 3,8% voor het aandeel Colruyt bij een beurskoers van €28,84.

Welnu, vandaag kwam Colruyt met het bericht dat het dividend is goedgekeurd, en tevens werd er meer informatie gegeven over de aanstaande ex-dividend datum. In het persbericht lezen we dat een dividend van netto €0,77 per aandeel zal worden betaald na afhouding van 30% roerende voorheffing.

De uitbetaling van het dividend gebeurt vanaf 4 oktober 2022 bij aanbieding van coupon nr. 12 aan de loketten van elke financiële instelling in België. BNP Paribas Fortis Bank zal optreden als uitbetalingsinstelling (principal paying agent). De ex-date (detachering van de coupons) is 30 september 2022. De record date (centralisatie van de coupons) is 3 oktober 2022.

Etablissementen Franz Colruyt NV, ook wel Colruyt Group genoemd, is een Belgisch familiebedrijf dat voornamelijk actief is in de detailhandel en groothandel van voedingsproducten. is actief in de distributie van voedingswaren en non-food in België, Frankrijk en Luxemburg, met eigen winkels en aangesloten winkels. In België gaat het om Colruyt, OKay, Bio-Planet, Cru, Dreamland, Dreambaby, Fiets! en de geaffilieerde winkels Spar en Spar Compact. In Frankrijk zijn er naast Colruyt-winkels ook geaffilieerde winkels van Coccinelle, Coccimarket en Panier Sympa. De groep is ook actief in de foodservice business (levering van voedingswaren aan hospitalen, bedrijfskeukens en horecabedrijven) in België via Solucious. De overige activiteiten omvatten de verdeling van brandstoffen in België (DATS 24), print en documentmanagement oplossingen (Symeta) en productie van groene energie (Eoly). Colruyt is genoteerd op Euronext Brussel (COLR) onder ISIN-nr. BE0974256852.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE