Aandeel Colruyt van 'sell' naar 'buy' bij analisten Goldman Sachs | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 7 september 2022

Aandeel Colruyt van 'sell' naar 'buy' bij analisten Goldman SachsColruyt advies Goldman Sachs
Op 7 september 2022 stijgt het aandeel Colruyt met 9% tot €29,94 na een koopaanbeveling door de analisten van Goldman Sachs. De voormalig Belgische dividendkampioen verlaagt dit jaar voor het eerst in decennia het dividend.

Een grote stijger in Brussel vandaag is supermarktketen cq. retailer Colruyt, dat ruim 9% stijgt na een adviesverhoging door de analisten van Goldman Sachs. Goldman adviseert nu 'buy' in plaats van 'sell'. Deze opmerkelijke draai verklaart de zeer grote koerswinst voor het aandeel Colruyt, dat in 2022 juist één van de grootste dalers was met nog altijd 19% koersverlies.

Goldman Sachs trekt het verkoopadvies vandaag in voor Colruyt, dat eerder dit jaar aankondigde het dividend met 25% te verlagen naar €1,10 per aandeel. Daarmee komt een einde aan een lange reeks van jaarlijkse dividendverhogingen door Colruyt, dat net als veel retailers in de problemen zit momenteel. Het is voor het eerste in ten minste 35 jaar tijd dat Colruyt het dividend verlaagt. Daarmee sneuvelt opnieuw een zeldzame dividendkampioen in België.

beurskoers en dividend Colruyt
Op 30 september 2022 gaat Colruyt ex-coupon

De analisten van Goldman Sachs adviseren nu 'kopen' maar het nieuwe koersdoel van €34 (was €26) ligt slechts iets meer dan 10% boven het huidige niveau van €30. Als we kijken naar andere analisten zien we een zeer gemengd beeld met bijna evenveel experts die 'kopen' (3x), houden (4x) en 'verkopen' (4x) adviseren, waarbij we het advies van Goldman nog niet hebben meegenomen.

De Belgische supermarktketen Colruyt zal dan op 30 september 2022 ex-coupon noteren voor een dividend van €1,10 bruto per aandeel. Dit jaar verlaagde Colruyt voor het eerst in tientallen jaren het dividend. Het dividendrendement is met 4% nog steeds hoog door de sterk gedaalde beurskoers.

Etablissementen Franz Colruyt NV, ook wel Colruyt Group genoemd, is een Belgisch familiebedrijf dat voornamelijk actief is in de detailhandel en groothandel van voedingsproducten. is actief in de distributie van voedingswaren en non-food in België, Frankrijk en Luxemburg, met eigen winkels en aangesloten winkels. In België gaat het om Colruyt, OKay, Bio-Planet, Cru, Dreamland, Dreambaby, Fiets! en de geaffilieerde winkels Spar en Spar Compact. In Frankrijk zijn er naast Colruyt-winkels ook geaffilieerde winkels van Coccinelle, Coccimarket en Panier Sympa. De groep is ook actief in de foodservice business (levering van voedingswaren aan hospitalen, bedrijfskeukens en horecabedrijven) in België via Solucious. De overige activiteiten omvatten de verdeling van brandstoffen in België (DATS 24), print en documentmanagement oplossingen (Symeta) en productie van groene energie (Eoly). Colruyt is genoteerd op Euronext Brussel (COLR) onder ISIN-nr. BE0974256852.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE