Belgische dividendtopper Resilux definitief van de beurs | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 6 juni 2022

Belgische dividendtopper Resilux definitief van de beursaandeel Resilux beursexit
Het aandeel Resilux heeft sinds juni 2022 geen notering meer in Brussel. Het Belgische bedrijf dat actief is als producent van PET flessen ontving een uitkoopbod en is per 3 juni van de beurs gehaald.

Resilux, dat jarenlang een stabiel tot hoger dividend betaalde aan investeerders in Brussels is niet langer te koop, want na ee overname is het aandeel van de beurs verdwenen. In het persbericht van 3 juni lezen we dat Quvadec NV en Resilux NV aankondigen de Bieder (Quvadec) 1.996.117 (99,53%) aandelen in Resilux heeft verworven tijdens haar vereenvoudigd uitkoopbod, dat afsloot op 31 mei 2022.

De aandelen die niet werden ingebracht in het Uitkoopbod worden geacht van rechtswege aan de Bieder te zijn overgedragen, waardoor de Bieder 100% van de aandelen in de Doelvennootschap houdt. Ten gevolge van het succesvol Uitkoopbod, werd de notering van het aandeel Resilux (RES) op Euronext Brussel met ingang van woensdag 1 juni 2022 ambtshalve geschrapt. De Bieder zal op vrijdag 10 juni 2022 overgaan tot betaling van de biedprijs aan de aandeelhouders die hun aandelen inbrachten in het Uitkoopbod. 

DIVIDEND AANDEEL RESILUX
  • Boekjaar 2021: geen dividend ivm overname
  • Boekjaar 2020: €3,00 per aandeel 
  • Boekjaar 2019: €3,00 per aandeel 
  • Boekjaar 2018: €3,00 per aandeel
  • Boekjaar 2017: €2,00 per aandeel
  • Boekjaar 2016: €2,00 per aandeel
Voor wat betreft dividendnieuws.be betekent de beursexit van Resilux ook het einde van een aandeel dat een stabiel tot jaarlijks hoger dividend betaalde. In 2021 steeg het aandeel liefst 60% dankzij het bod. Vorig jaar werd ook voor het laatst een dividend van €3,00 per aandeel betaald door Resilux, dat zeker 12 jaar op rij niet had verlaagd en telkens verder verhoogde tot het record van 2021.

Resilux NV (BE0003707214) is gespecialiseerd in de productie en verkoop van PET preforms en flessen. Deze preforms en flessen worden gebruikt voor het verpakken van waters, frisdranken, eetbare oliën, ketchup, detergenten, melk, bier, wijn, fruitsappen en andere toepassingen.Resilux heeft sinds 1997 een beursnotering. Het van origine familiaal bedrijf heeft productie-eenheden in België, Spanje, Griekenland, Rusland, Zwitserland, Hongarije, de Verenigde Staten en Servië. In Zwitserland is Resilux actief via Poly Recycling. Na een aantal jaren zonder dividend werd de uitkering hervat over boekjaar 2009 door Resilux. Quvadec is een dochtervennootschap van Quva NV, opgericht met het oog op het uitbrengen van het openbaar overnamebod op Resilux. Quva is de lange termijn en volledig privé gehouden investeringsvennootschap van de familie Pascal Vanhalst. Quva verschaft geduldig kapitaal dat vooraanstaande ondernemingen op de B2B markt ondersteunt om organisch en strategisch te groeien. Quva heeft haar hoofdzetel in Kortrijk, België en werd opgericht in 2021 door Pascal Vanhalst. Andere investeringen zijn Mateco, Suspa, Abriso-Jiffy, Condoor, Aalterpaint en TVH Equipment.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE