WDP trekt aanbieding keuzedividend 2022 weer in | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 10 mei 2022

WDP trekt aanbieding keuzedividend 2022 weer inaandeel WDP keuzedividend 2022
WDP staat bekend om het progressieve dividend.
Vastgoedfonds WDP heeft beslist om de lopende aanbieding van het keuzedividend weer in te trekken. Vandaag, op 10 mei 2022, kwam WDP met een persbericht waarin deze medeling wordt gedaan. Aandeelhouders krijgen over boekjaar 2021 een 10% hoger dividend van €0,88 bruto per aandeel.

Een toch wel opvallende mededeling van WDP hedenmorgen, want het eerdere aanbod voor een keuzedividend, waarbij er naast cash ook een uitkering in nieuwe aandelen mogelijk was, is weer ingetrokken door het Belgische logistieke vastgoedfonds.


In een persbericht (hieronder volledig overgenomen) meldt WDP dat de De Raad van Bestuur van WDP heeft beslist om de lopende aanbieding van het keuzedividend, zoals aangekondigd op 27 april 2022, weer in te trekken. De Raad van Bestuur nam deze beslissing op basis van de in het informatiememorandum voorziene opschortende voorwaarden. Meer specifiek heeft de turbulentie op de financiële markten geleid tot een aanzienlijke daling en volatiliteit van de koers van het aandeel WDP ten opzichte van de gemiddelde koers op basis waarvan de uitgifteprijs werd vastgelegd door de Raad van Bestuur op 27 april 2022. De koers van het aandeel ligt bijgevolg onder de uitgifteprijs voor inschrijving op het keuzedividend, hetgeen de waardecreatie voor de aandeelhouder tenietdoet. Ter referentie: de slotkoers van het aandeel WDP van gisteren maandag 9 mei 2022 bedroeg 30,90 euro, ten opzichte van de uitgifteprijs voor inschrijving op het keuzedividend van 36,34 euro.


WDP wijst in het persbericht van 10 mei in deze context op zijn robuuste balans en sterke liquiditeitspositie. Per 31 maart 2022 bedroeg de loan-to-value 36,0% en de net debt / EBITDA (adjusted) 7,7x en beschikte WDP over een sterke liquiditeitsbuffer van ongeveer 1,3 miljard euro aan onbenutte kredietlijnen. Alle aandeelhouders zullen derhalve het dividend voor 2021 in cash ontvangen: coupon nr. 3 geeft recht op een dividend van 0,88 euro bruto of 0,616 euro netto per aandeel (na aftrek van 30% roerende voorheffing).


Voor aandeelhouders die hun keuzerecht reeds hebben uitgeoefend, zal hun keuze komen te vervallen; ook zij zullen automatisch het dividend in cash ontvangen. Vanaf woensdag 18 mei 2022 zal dan de effectieve dividenduitkering door WDP plaatsvinden, onder de vorm van een uitbetaling in cash.

Onlangs nog liet WDP weten ook in 2023 weer een hoger dividend te willen betalen aan de aandeelhouders. Bij een koers van €31 is het dividendrendement van WDP momenteel 2,85% bruto.

WDP biedt intelligente warehouse-oplossingen met de nadruk op het ontwikkelen en verhuren van semi-industrieel en logistiek vastgoed. WDP is de marktleider in magazijnverhuur in de Benelux. Het aandeel staat sinds 1999 genoteerd aan de Euronext-beurs in Brussel en sinds 2015 ook in Amsterdam. WDP is gespecialiseerd in de verhuur van multifunctionele magazijnen, magazijnen, logistieke en distributiecentra en industrieel vastgoed gelegen in België, maar ook in andere delen van Europa. Daarnaast organiseert het magazijnen die zijn afgestemd op de behoeften van de gebruiker, en ontwerpt het sale- en rentback-activiteiten. Behalve in België is de Vennootschap actief in Europese landen, zoals Nederland, Frankrijk, Tsjechië en Roemenië.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE