Dividend aandeel Melexis | ex-coupon 19 oktober 2021 voor €1,30 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zaterdag 16 oktober 2021

Dividend aandeel Melexis | ex-coupon 19 oktober 2021 voor €1,30Aandeel Melexis ex-coupon 2021
Melexis betaalt een stabiel dividend
Het in Euronext Brussels genoteerde Melexis noteert op 19 oktober 2021 ex-coupon voor een interim dividend van bruto 1,30 euro per aandeel. Het dividendrendement voor het Belgische semiconductorbedrijf is bruto 2,4%.

Eerder maakte dividendnieuws.be al melding van het onveranderde interim dividend van €1,30 bruto per aandeel over boekjaar 2021 voor Melexis, één van de absolute lievelingen op de beurs in Brussel.

Het dividend van netto €0,91 per aandeel Melexis zal op 21 oktober aan aandeelhouders worden betaald met ex-coupon datum dinsdag 19 oktober 2021. Bij een beurskoers van €91,80 is het dividendrendement van technologiebedrijf Melexis nu 2,4%.

Melexis, één van de weinige technologieparels op Euronext Brussels, betaalt met uitzondering van COVID-19 jaar 2020 al jaren een gelijk dividend aan aandeelhouders. Iedere keer wordt daarbij een interim dividend van €1,30 bruto per aandeel gecombineerd met een slotdividend van €0,90 bruto voor Melexis, dat in mei als laatst een slotdividend van 90 cent uitbetaalde.

LEES OOK: Interim dividend aandeel Melexis blijft €1,30 in 2021

Het aandeel Melexis kent een grillig koersverloop in 2021 met een winst van nu bijna 15%. Zowel qua rendement als beurswaarde blijft het Belgische bedrijf daarmee ver achter bij het Nederlandse ASML, dat inmiddels één van de allergrootste halfgeleiderbedrijven in Europa is. ASML liet kort geleden nog weten het dividend de komende jaren verder te willen verhogen.

Vorige week was het nog JPMorgan dat het advies voor Melexis verlaagde van overweight naar neutral, met als reden dat de chipmaker uit België volgens de analisten maar weinig mogelijkheden heeft op hogere marges en er bovendien risico is van 'inventory overbuild', ofwel te grote voorraden. Daarom denkt JPMorgan dat het aandeel Melexis vanaf de huidige niveaus niet zal uitbreken. Het vorige advies voor Melexis (kopen, ofwel overweight) pakte goed uit, maar de markt geeft volgens de analisten momenteel de voorkeur aan sectorgenoten die een grotere kans hebben om omzet- en winst verwachtingen te kunnen verhogen.

Melexis maakt geavanceerde geïntegreerde halfgeleidercomponenten voor gebruik in auto-elektronicasystemen. Het bedrijf levert sensor-, communicatie- en driverchips met analoge en digitale uitgangen. Melexis telt 4 divisies: Sensoren, Actuatoren, Draadloos en Opto. De divisie Sensors bestaat uit de activiteiten Hal, Druk en Acceleratie. De divisie Actuators bestaat uit Motor Control IC's en Local Interconnect Network (LIN) -slaves. De Wireless-divisie biedt connectiviteits- en identificatieoplossingen op korte afstand met RF- (radiofrequentie) en RFID- (radiofrequentie-identificatie) IC's. De Opto-productlijn bestaat uit SensorEyeC, RainLight-sensoren, Automotive Imagers en andere. Het bedrijf is actief via haar dochterondernemingen en bijkantoren in België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Bulgarije, Oekraïne, de Verenigde Staten, Hong Kong, de Filippijnen en Japan. Melexis staat genoteerd op Euronext Brussels (MELE) en wordt verhandeld op de beurs onder ISIN-code BE0165385973.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE