Aandeel Bekaert stijgt ruim 10% na meevallende EBIT outlook | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 20 november 2020

Aandeel Bekaert stijgt ruim 10% na meevallende EBIT outlookaandeel Bekaert outlook 2020
Het in België beursgenoteerde Bekaert, gespecialiseerd in staaldraadtransformatie en deklagen, is vandaag een grote stijger aan Euronext Brussels nadat de EBIT outlook voor 2020 heeft verhoogd.

Bekaert, dat dit jaar het dividend halveerde, rekent nu op een onderliggend EBIT resultaat wat vergelijkbaar is met 2019. Aandeelhouders ontvangen vandaag het dividend van 35 cent bruto.

Beleggers reageren enthousiast met een koersstijging van meer dan 11% tot €23,86 voor het aandeel Bekaert, dat daarmee een flink deel van het verlies in 2020 weer ongedaan maakt. Na de koerssprong van deze vrijdag 20 november 2020 staat het aandeel nog wel op een verlies van bijna 10%.

Bekaert rapporteerde vandaag zijn resultaten over het derde kwartaal van 2020 en stelde niet teleur met de trading update die positief wordt ontvangen door analisten en beleggers. Het Belgische bedrijf, voorheen nog geloofd om het progressieve dividend, verwacht een EBIT resultaat wat gelijk is aan 2019 voor het huidige boekjaar, ondanks het feit dat de omzet de laatste negen maanden met 14% daalde door de COVID-19 pandemie. Door herstellende vraag in de tweede jaarhelft denkt Bekaert wel een gelijk EBIT resultaat te kunnen realiseren.

Onder meer de analisten van KBC Securities reageren positief met een adviesverhoging naar 'accumulate' van 'hold'. Volgens KBC is Bekaert goed op weg met herstructureren en het upgraden van de portefeuille wat zijn vruchten afwerpt.

DIVIDEND BEKAERT FLINK OMLAAG IN 2020
Eerder schreef dividendnieuws.be nog dat Bekaert het dividend in 2020 met 50% verlaagde tot €0,35 per aandeel, terwijl eerder nog 70 cent was voorgesteld. Ook Bekaert wordt hard geraakt door COVID-19. Door het lagere dividend wat voorgesteld is voor boekjaar 2019 krijgen beleggers nu voor het tweede jaar op rij een lagere uitkering voorgeschoteld. Vorig jaar verlaagde Bekaert het dividend al met 36,4% tot €0,70 per aandeel en nu volgt dus, weliswaar door de corona pandemie, een nieuwe dividendverlaging van 50% tot €0,35.

Op 14 mei noteerde het aandeel Bekaert reeds ex-coupon, waarbij het dividend pas op 20 november, vandaag dus, werd uitgekeerd. Het dividendrendement is 1,6%. Bekaert verlaagt nu twee jaar op rij het dividend. De laatste dividendverhoging werd aangekondigd over boekjaar 2016. Op jaarbasis ontvangen aandeelhouders naar schatting zo'n 35 miljoen euro dividend van het Belgische bedrijf.

Bekaert is een wereldmarkt- en technologisch leider in staaldraadtransformatie en deklagen. De producten van Bekaert worden gebruikt in de automobiel-, bouw-, energie- en nutsbedrijven-, landbouw-, consumptiegoederen-, basismaterialen- en apparatenindustrie. Toepassingen zijn onder meer auto-interieurbedrading, bandenversterking en aandrijflijnveren voor de auto-industrie; bouwversterkingen, elektriciteitsleidingen over land en telecomkabels voor de energie- en nutssector; chirurgische draad en lancetdraad voor de medische industrie; prikkeldraad, visdraad en haakdraad voor de landbouw en visserij; draadtoepassingen voor alle soorten consumptiegoederen zoals printproducten en verpakkingen; scheidingsmaterialen en industriële garens voor de basismaterialenindustrie en draadproducten voor de sector gereedschappen en industriële machines. Bekaert (ISIN: BE0974258874) is wereldwijd actief en heeft zijn hoofdzetel in België. 


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE