Aandeel Colruyt noteert op 2 oktober 2020 ex-coupon | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 1 oktober 2020

Aandeel Colruyt noteert op 2 oktober 2020 ex-couponColruyt gaat 2 oktober ex-coupon © dividendnieuws.be
Het aandeel Colruyt zal morgen, op 2 oktober 2020, ex-coupon noteren voor het bruto dividend van €1,35 per aandeel.

Gisteren werd het dividend van het supermarktbedrijf goedgekeurd tijdens de Gewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

Het dividendrendement is 2,4% bruto bij een beurskoers van iets minder dan 55 euro voor het aandeel Colruyt.

Eind augustus maakten wij op dividendnieuws.be al melding van het dividend van Colruyt, dat dit jaar met ruim 3% wordt verhoogd naar 1,35 euro bruto per aandeel. Dat was het vijfde jaar op rij dat het dividend wordt verhoogd door deze Europese Dividend Aristocrat uit België.

Op 30 september, gisteren dus, werd het dividend goedgekeurd en maakte Colruyt de details bekend over de uitkering van het dividend. In het persbericht van 30 september lezen we: De uitbetaling van het dividend gebeurt vanaf 6 oktober 2020 bij aanbieding van coupon nr. 10 aan de loketten van elke financiële instelling in België. BNP Paribas Fortis Bank zal optreden als uitbetalingsinstelling (principal paying agent). De ex-date (detachering van de coupons) is 2 oktober 2020. De record date (centralisatie van de coupons) is 5 oktober 2020.

Aandeelhouders die de stukken vandaag in het bezit hebben ontvangen dus vanaf 6 oktober het dividend van netto 94,5 cent per aandeel. Bij een huidige beurskoers van €54,94 is het dividendrendement 2,4% bruto.

Het aandeel Colruyt presteert in coronajaar 2020 relatief gezien uitstekend met 18% winst, waarmee de marktkapitalisatie uitkomt op €7,7 miljard. Het jaarlijkse dividend is volgens onze berekeningen momenteel €185 miljoen.

Gisteren schreven wij nog een artikel over de grootste stijgers en dalers op de beurs in België in 2020. Daaruit blijkt dat Colruyt het prima doet, want de BEL-20 index staat dit jaar nog op een groot verlies.

Colruyt Group is actief in de distributie van voedingswaren en non-food in België, Frankrijk en Luxemburg, met ongeveer 600 eigen winkels en 580 aangesloten winkels. In België gaat het om Colruyt, OKay, Bio-Planet, Cru, Dreamland, Dreambaby, Fiets! en de geaffilieerde winkels Spar en Spar Compact. In Frankrijk zijn er naast Colruyt-winkels ook geaffilieerde winkels van Coccinelle, Coccimarket en Panier Sympa. De groep is ook actief in de foodservice business (levering van voedingswaren aan hospitalen, bedrijfskeukens en horecabedrijven) in België via Solucious. De overige activiteiten omvatten de verdeling van brandstoffen in België (DATS 24), print en documentmanagement oplossingen (Symeta) en productie van groene energie (Eoly). De groep telt meer dan 30.000 medewerkers en realiseerde in 2019/20 een omzet van EUR 9,5 miljard. Colruyt is genoteerd op Euronext Brussel (COLR) onder ISIN-nr. BE0974256852.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE