Proximus advies naar kopen bij analisten Citigroup | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 28 mei 2020

Proximus advies naar kopen bij analisten CitigroupAandeel Proximus adviesverhoging buy door CitigroupDe analisten van de Amerikaanse bank Citigroup verhogen vandaag het advies voor het Belgische telecom- en kabelbedrijf Proximus van neutral naar buy.

Het aandeel Proximus stijgt vandaag ruim 4% in Brussel tot €19,16. Het koersdoel van Citi is €21.

Proximus is vandaag een grote uitblinker in België nadat Citigroup het advies heeft verhoogd van 'neutral' naar 'buy', waarbij het koersdoel voor het telecombedrijf wordt opgehoogd naar €21 per aandeel.

Citigroup spreekt van een aantrekkelijke waardering waarbij er veel potentie is ten aanzien van de investeringen die gedaan zijn voor de lange termijn. Proximus heeft flink geïnvesteerd in een versnelde uitrol van het glasvezel netwerk (fiber-to-the-home, ofwel FTTH) en bovendien pakt de dividendverlaging goed uit omdat Proximus door de lagere cashuitstroom beter in staat is de concurrentie aan te gaan met concurrenten als het Nederlandse KPN en Telenet.

Alhoewel de FTTH investeren als gevolg hebben dat de vrije kasstroom lager uitvalt, zorgt het wel voor groei, met name in Vlaanderen, waar Proximus een kleiner marktaandeel heeft. Proximus kondigde eind maart nog aan dat het vanaf 2020 een lager dividend wil gaan uitkeren.


 Proximus ging op 22 april ex-coupon voor een slotdividend van €1,00 per aandeel. Eerder was al een bruto interim dividend van €0,50 per aandeel betaald. Vanaf volgend jaar ontvangen beleggers dus minder dividend.

LEES OOK: Ex-coupon overzicht aandelen België eind mei en juni 2020

Op de beurs in Brussel daalt het aandeel Proximus dit jaar ruim 25% en bij een beurskoers van ongeveer 19 euro is de marktkapitalisatie van het bedrijf zo'n 6,2 miljard euro. Van de in totaal 22 analisten die het aandeel Proximus volgens onze informatie volgen geven er slechts 4 een advies 'kopen'. De meeste analisten oordelen nog altijd houden (10 keer) of verkopen (8 keer). Het gemiddelde koersdoel is €19,07, wat slechts enkele centen boven de huidige beurskoers van Proximus ligt.

Proximus is een telecommunicatie- en ICT-bedrijf met activiteiten in België en op de internationale markten, dat diensten verstrekt aan consumenten, bedrijven en de publieke sector. Via de merken Proximus en Scarlet zijn wij de voornaamste Belgische leverancier van telefonie-, internet-, televisie- en netwerk-gebaseerde ICT-diensten. Sinds 2005 betaalt Proximus al een dividend aan aandeelhouders.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE