Melexis schrapt slotdividend in 2020 vanwege coronavirus | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 1 april 2020

Melexis schrapt slotdividend in 2020 vanwege coronavirusAandeel Melexis dividend 2019 omlaagOok Melexis passeert het slotdividend vanwege het coronavirus, zo maakte het Belgische semiconductorbedrijf vandaag bekend.

Eerder nog had Melexis een slotdividend van €0,90 per aandeel voorgesteld over boekjaar 2019.

In het persbericht vandaag kondigt Melexis de dividendverlaging van ruim 40% aan, aangezien er alleen een interim dividend van €1,30 uitgekeerd is over boekjaar 2019. Daarmee eindigt een mooie reeks van 10 jaar waarin Melexis het dividend niet verlaagde.

Uit voorzichtigheid en in het licht van de extreme onvoorspelbaarheid van de huidige situatie heeft de Raad van Bestuur beslist om aan de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering voor te stellen over het resultaat van 2019 een totaal dividend van 1,30 EUR bruto per aandeel uit te keren, zoals reeds uitbetaald als interimdividend in oktober 2019, wat betekent dat er geen slotdividend uitbetaald zou worden. bron: persbericht Melexis 1 april 2020

Op de beurs in Brussel daalt Melexis in 2020 ruim 28%. Het aandeel zou in april ex-coupon noteren maar dat gaat nu dus niet door. Het dividend van €1,30 dat in oktober werd uitgekeerd geeft een dividendrendement van 2,8% bij een beurskoers van €47 voor Melexis.


Melexis ontwerpt, ontwikkelt en levert innovatieve micro-elektronische oplossingen die in staat stellen om  ideeën  om  te  zetten  in  toepassingen  die  de  best  denkbare  toekomst  beogen.  De  geavanceerde mixed-signal halfgeleider sensor- en actuatorcomponenten van het bedrijf dragen bij tot een effectieve aanpak  om  gewaarwording,  aansturing  en  communicatie  te  integreren  in  de  volgende  generatie producten  en  systemen  die  de  veiligheid  verbeteren,  duurzaamheid  onderschrijven  en  efficiëntie  en comfort   verhogen.   Het   bedrijf   telt   wereldwijd   ongeveer 1.400   werknemers   in   19   locaties   met hoofdkwartier in België. Melexis staat genoteerd op Euronext Brussels (MELE). 

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE