Vastgoedaandeel Atenor wil 5% meer dividend betalen in 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 9 maart 2020

Vastgoedaandeel Atenor wil 5% meer dividend betalen in 2020Atenor Belgie dividenduitkering 2020De Belgische vastgoedontwikkelaar Atenor SA wil over 2019 een dividend van €2,31 bruto per aandeel uitkeren, een verhoging van vijf procent ten opzichte van het vorige jaar.

De vastgoedontwikkelaar die gespecialiseerd is in grootscheepse stadsprojecten biedt beleggers bij de huidige beurskoers een dividendrendement van bruto 3,8%.

Het het persbericht waarmee Atenor vandaag nabeurs kwam kondigt het Belgische vastgoedbedrijf aan een dividend van €2,31 per aandeel bruto voor te stellen voor boekjaar 2019. We lezen dat ATENOR het boekjaar 2019 heeft afgesloten met een geconsolideerd nettoresultaat van 37,78 miljoen euro, ofwel een stijging van bijna 7,39 % tegenover 2018. De Raad van Bestuur zal de Algemene Vergadering voorstellen om een bruto dividend van € 2,31 per aandeel uit te keren, tegenover € 2,20 vorig jaar.

Atenor biedt bij de huidige beurskoers van €60,20 een dividendrendement van 3,8% bruto. De ex-coupon datum is nog niet bekend gemaakt. Vorig jaar was dat nog 29 april en de verwachting is dat Atenor dit jaar rond dezelfde datum ex zal noteren. De betaalbaarstelling van het dividend zal dan normaal gesproken volgen enkele dagen later. Vorig jaar werd het dividend op 2 mei betaalbaar gesteld aan de aandeelhouders.

Atenor verhoogt het dividend nu vier jaar op rij. Wel werd de uitkering in boekjaar 2010 fors verlaagd. Sindsdien is er nu bijna tien jaar op rij een stabiel tot hoger dividend voor de belegger.

Het aandeel Atenor daalt dit jaar in Brussel bijna 17%, in lijn met de verkoopgolf op de wereldwijde beurzen. De huidige beurswaarde van Atenor is 339 miljoen euro. Momenteel wordt Atenor gevolgd door één analist en die adviseert het weinig spannende 'houden'. Wie tot mei wil wachten kan dit jaar in ieder geval een mooi dividend van 2,31 euro per aandeel incasseren.

BEKIJK HIER HET EX-DIVIDEND OVERZICHT VOOR NEDERLAND

ATENOR GROUP is een onderneming in vastgoedontwikkeling die gespecialiseerd is in grootscheepse stadsprojecten - kantoren, gemengde en woongehelen – met een uitstekende ligging en van een grote technische en architecturale kwaliteit. Met haar uitgebreide knowhow ontwerpt en voert de onderneming nu projecten uit in België en in het buitenland.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE