Aedifica wil €3,00 dividend uitkeren in 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 19 februari 2020

Aedifica wil €3,00 dividend uitkeren in 2020



Aandeel Belgie Aedifica dividend 2020
Het Belgische vastgoedaandeel Aedifica wil het dividend dit jaar verhogen met 7 procent tot €3,00 per aandeel.

Het voorgestelde dividend voor boekjaar 2019 resulteert in een geschat bruto dividendrendement van 2,2%.

Aedifica kwam vandaag met zijn halfjaarlijks financieel verslag over het 2019/2020. Het (zorg)vastgoedbedrijf kwam met indrukwekkende cijfers: De huurinkomsten stegen met 42% naar 72 miljoen euro en de vastgoedportefeuille steeg met 14%, ofwel 315 miljoen, tot €2,6 miljard.

Ook ten aanzien van het dividend deed Aedifica een uitspraak; de dividendverwachting voor het lopende boekjaar wordt bevestigd, ofwel een uitkering van €3,00 per aandeel, wat neerkomt op een stijging van 7%.

Een ex-coupon datum is nog niet bekend. Vorig jaar betaalde Aedifica het dividend eind oktober. Op de beurs in Brussel doet het aandeel het in 2020 uitstekend met een koerswinst van 22%, mede nadat Aedifica eind vorig jaar liet weten het Finse Hoivatilat, dat pas net een beursnotering had in Helsinki, over te nemen. In 2019 liep de beurskoers van Aedifica al op met ruim 40%.


Er zijn volgens onze informatie acht analisten die het aandeel volgen met een gemiddelde aanbeveling 'kopen'. Vijf experts adviseren strong buy of buy, 2 analisten oordelen 'hold' en één analist zegt 'sell'. Ondanks het gemiddelde koopadvies ligt het koersdoel van €112 wil flink onder de huidige beurskoers. Dat is te verklaren door de sterk gestegen beurskoers dit jaar. Bovendien zullen niet alle analisten hun advies en koersdoel hebben geactualiseerd.

LEES OOK: Vastgoedfonds Befimmo wil ook €3,45 dividend betalen in 2020

Aedifica is een openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap naar Belgisch recht die zich specialiseert in zorgvastgoed en in het bijzonder de huisvesting voor senioren met een vastgoedportefeuille in België, Duitsland en Nederland.

Gerelateerde berichten



Gratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE