Ackermans en van Haaren verhoogt dividend 2019 met 8% | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 28 februari 2020

Ackermans en van Haaren verhoogt dividend 2019 met 8%Ackermans & Van Haaren NV dividend 2020
Ackermans & van Haaren NV wil over boekjaar 2019 een dividend van bruto €2,50 per aandeel uitkeren.

Dat is een verhoging van bijna 8% ten opzichte van vorig jaar toen het dividend nog €2,32 per aandeel was.

Het geschatte dividendrendement (bruto) voor het aandeel Ackermans & van Haaren is 1,8% bij een beurskoers van €128,70. Het aandeel werd dit jaar net als de rest van de markt mee omlaag gesleurd en is momenteel goed voor een koersverlies van bijna 8% in 2020.

De raad van bestuur stelt aan de gewone algemene vergadering van
25 mei 2020 voor om het dividend per aandeel te verhogen tot 2,50
euro, een stijging met 7,8% ten opzichte van het dividend van 2,32
euro dat werd uitgekeerd in 2019. Dit voorstel komt neer op een totale
uitkering van 83,7 miljoen euro. bron: persbericht Ackermans & VH

De huidige marktkapitalisatie van Ackermans & van Haaren is €4,4 miljard.  Aan de algemene vergadering van aandeelhouders wordt een verhoging van het dividend voorgesteld met 7,8% tot 2,50 euro per aandeel, zo stelt het bedrijf vandaag bij de publicatie van de jaarcijfers.

Het is nog niet bekend wanneer Ackermans & van Haaren ex-dividend gaat. Vorig jaar was dat op 3 juni 2019 met een betaalbaarstelling twee dagen later op 5 juni.

LEES OOK: AB-InBev betaalt slotdividend €1,00 in 2020

Ackermans & van Haaren staat bij beleggers in België bekend om een uitstekende dividendhistorie met een uitkering die stapsgewijs steeds verder wordt verhoogd. Het progressieve dividendbeleid wordt al jarenlang in stand gehouden door het BEL-20 aandeel, dat nu meer dan tien jaar op rij het dividend heeft verhoogd. De laatste zes jaar ontvingen aandeelhouders telkens weer een verhoging van tussen 4% en 8% op jaarbasis.

Ackermans & van Haaren is een gediversifieerde groep actief in 4 kernsectoren: Marine Engineering & Contracting (DEME, één van de grootste baggerbedrijven ter wereld - CFE, een bouwgroep met
hoofdkantoor in België), Private Banking (Delen Private Bank, één van de grootste onafhankelijke privé-vermogensbeheerders in België, en vermogensbeheerder JM Finn in het VK - Bank J.Van Breda & C°,niche-bank voor de ondernemer en de vrije beroepen in België), Real Estate & Senior Care (Leasinvest Real Estate, een genoteerde vastgoedvennootschap- Extensa, een belangrijke gronden- en vastgoedontwikkelaar met zwaartepunt in België en Luxemburg) en Energy &
Resources (SIPEF, een agro-industriële groep in tropische landbouw). De AvH-groep verrtegenwoordigde in 2019 op economisch vlak, via haar aandeel in de participaties, een omzet van 5,6 miljard euro en stelt 21.522 mensen tewerk. De groep concentreert zich op een beperkt aantal strategische participaties met een belangrijk groeipotentieel. AvH is genoteerd op Euronext Brussel en is opgenomen in de BEL20-index, de Private Equity NXT-index en in de Europese DJ Stoxx 600.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE