Belgische verzekeraar Ageas verhoogt dividend 2018 naar €2,20 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 20 februari 2019

Belgische verzekeraar Ageas verhoogt dividend 2018 naar €2,20De Belgische verzekeraar Ageas keert ook in 2019 een vijf procent hoger dividend van €2,20 bruto per aandeel uit.

Daarmee wordt de stijgende lijn van de voorbije jaren wederom voortgezet. Het dividendrendement is nu 5,3%.

Net als de afgelopen jaren betaalt Ageas ook over het jaar 2018 een hoger dividend aan zijn aandeelhouders. Dit keer zal de verzekeraar een bruto uitkering van 2,20 euro per aandeel doen, wat bij een beurskoers van €41,69 een geschat dividendrendement van ruim 5% oplevert.

CEO Bart De Smet van Ageas: "We behaalden dit jaar een zeer solide resultaat en realiseerden 5 van onze 6 strategische doelstellingen, met een uitstekende combined ratio in alle segmenten, ondanks aanzienlijke dalingen op de aandelenmarkten. Op basis van onze aanhoudend goede financiële prestaties, verbeterde solvabiliteit en sterke cash-generatie stellen wij een cashdividend van EUR 2,20 voor, een stijging van 5%. We zijn ook erg tevreden dat het afsluiten van de Fortisschikking en de opstart van herverzekeringsactiviteiten op holdingniveau hebben geleid tot een verhoging van onze kredietrating met drie trappen tot 'Solid Invesment grade' door verschillende agentschappen."

Het aandeel Ageas noteert vandaag licht lager op de jaarcijfers en het voorgestelde dividend. Een ex-coupon datum moet nog worden bekend gemaakt door de verzekeraar, maar waarschijnlijk zal dat net als in de voorgaande jaren rond eind mei vallen. Vorig jaar ging Ageas op 28 mei ex-coupon.

Ageas is een Belgisch verzekeraar. Ageas omvat AG Insurance (belang van 75%), Ageas Insurance International en een minderheidsbelang in Royal Park Investments. Er werken 13.000 mensen in 12 landen bij Ageas. De verzekeraar is alleen actief in delen van Europa en Azië.[1] Het heeft een notering aan de Euronext (bron: Wikipedia).

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE