Lotus Bakeries verhoogt dividend in 2019 met bijna 50% | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 11 februari 2019

Lotus Bakeries verhoogt dividend in 2019 met bijna 50%Het Belgische Lotus Bakeries heeft vandaag een dividend van 29 euro bruto per aandeel voorgesteld over het boekjaar 2018.

Dat is een verhoging van 48,7 procent ten opzichte van vorig jaar, toen het bedrijf achter de bekende koekjes een dividend van bruto €19,50 per aandeel uitbetaalde.

Vorig jaar schreven wij nog dat Lotus er de afgelopen jaren voor heeft gekozen het dividend meer geleidelijk mee te laten groeien in verband met de resultaten die juist zo snel zijn gegroeid de afgelopen jaren. De ex-coupon datum is nog niet bekend maar zal waarschijnlijk rond eind mei vallen, net als in de voorgaande jaren. Vorig jaar was dat 23 mei met een betaalbaarstelling op 25 mei.

Bij een beurskoers van €2420 is het geschatte dividendrendement voor het aandeel Lotus Bakeries 1,2% bruto. In 2019 is Lotus Bakeries inmiddels goed voor een koerswinst van 12,5% wat een huidige marktwaarde van bijna 2 miljard euro oplevert.

Lotus Bakeries is wereldwijd actief in het segment van traditionele en natuurlijke tussendoortjes met de merken Lotus, Lotus Biscoff, Lotus Dinosaurus, Lotus Suzy, Peijnenburg, Snelle Jelle, Annas, Näkd, TREK, BEAR en Urban Fruit. 

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE