Elia System Operator verhoogt dividend in 2018 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zaterdag 24 februari 2018

Elia System Operator verhoogt dividend in 2018Elia System Operator zal een dividend van bruto 1,62 euro per aandeel uitkeren over het jaar 2017.

Dat is een stijging van 2,5 procent ten opzichte van een jaar eerder, toen Elia een dividend van 1,58 euro per aandeel betaalde.

Op de algemene aandeelhoudersvergadering op 15 mei 2018 zal de raad van bestuur een brutodividend van 1,62€ per aandeel voorstellen. Dat komt overeen met een nettodividend van €1,134 per aandeel.

De beheerder van het Belgische transmissienet voor elektriciteit noteert hierdoor tegen een geschat dividendrendement van 3,2% bruto bij een huidige beurskoers van €49,90. Het aandeel sloot vrijdag 3,7 procent hoger na de cijfers over het jaar 2017.

LEES OOK: Verzekeraar Ageas betaalt €2,10 dividend in 2018

De verwachting is dat het aandeel Elia System Operator het dividend net als in de voorbije jaren begin juni uit zal keren, net als vorig jaar. Een ex-coupon datum moet nog wel aangekondigd worden. Elia geeft in het persbericht van vandaag wel aan dat het dividend begin juni 2018 betaald zal worden.

Vorig jaar betaalde Elia nog een dividend van 1,58 euro bruto per aandeel.

Naast activiteiten als transmissienetbeheerder, levert Elia groep diverse consulting diensten aan internationale klanten via Elia Grid International (EGI). Elia maakt ook deel uit van het consortium Nemo Link dat een eerste onderzeese elektrische interconnector bouwt tussen België en GrootBrittannië. Elia groep is actief onder de juridische entiteit Elia System Operator, een beursgenoteerde onderneming waarvan de referentieaandeelhouder de gemeentelijke holding Publi-T is.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE